تهران، کیلومتر 14 جاده مخصوص کرج ، چهارراه ایران خودرو، روبروی همشهری

کندانسور داکت اسپلیت

کندانسور درواقع یک نوع مبدل حرارتی است که در یونیت خارجی دستگاه داکت اسپلیت قرار گرفته شده
اجزای تشکیل دهنده داکت اسپلیت
pic-condenser-AC-DC

آنچه در این نوشته خواهیم گفت

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

کندانسور داکت اسپلیت

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

کندانسور درواقع یک نوع مبدل حرارتی است که در یونیت خارجی دستگاه داکت اسپلیت قرار گرفته شده است. کندانسور مورد استفاده در کولرهای گازی از نوع هوا خنک می‌باشند، چون برای کاهش دمای مبرد، از سیال خنک کننده هوا استفاده می‌گردد. کندانسور در لغت به معنای متراکم کننده است و معمولا به آن چگالنده نیز می‌گویند. وظیفه کندانسور، کاهش دما و تبدیل مبرد از حالت گاز به مایع است. عملکرد آن به‌گونه‌ای است که مبرد در حالت گاز وارد کندانسور شده و حین عبور از لوله‌های کندانسور، حرارت خود را به محیط اطراف انتقال می‌دهد و بدلیل خاصیت مبرد و تغییرات فشار، مبرد از حالت گاز به مایع تبدیل می‌گردد. انتقال حرارت از مبرد به محیط اطراف بواسطه جریان هوای ایجاد شده توسط فن کندانسور انجام می‌شود. پس، حرارتی که در اطراف یونیت خارجی کولرهای گازی ایجاد می‌شود به خاطر این انتقال حرارت است.

کندانسور در کارایی کولرگازی داکت اسپلیت بسیار تاثیرگذار است و یکی از قطعات مهم این سیستم بشمار می‌رود. جهت طراحی یک کندانسور پارامترهایی زیر مورد توجه است:

  • قطر لوله‌های کندانسور
  • ابعاد و ضخامت فین‌ها
  • جنس فین‌ها
  • شکل کندانسور
  • قطر هدر ورودی و خروجی
  • نوع مداربندی لوله‌ها

از بین پارامترهای بالا، مداربندی لوله‌ها در طراحی یک کندانسور بسیار مهم و تاثیر گذار است. منظور از مداربندی لوله، نحوه توزیع مبرد در تمامی قسمت‌های کندانسور می‌باشد. یعنی اینکه وقتی مبرد در حالت گاز وارد کندانسور شده است، چگونه توسط لوله‌های مسی موجود در کندانسور توزیع گردد تا مبرد در خروجی کندانسور بصورت مایع خارج گردد. همچنین، جنس و شکل فین‌ها نیز در میزان انتقال حرارت تاثیر گذار است.

انواع فین

در حال حاضر، از سه نوع فین برای کندانسورها استفاده می‌گردد که از نظر قابلیت هدایت حرارتی با یکدیگر متفاوت‌اند.

  • فین آلومینیومی
  • بلو فین
  • گلد فین

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”4168″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”4142″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”4143″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

در بیشتر مبدل‌های حرارتی از فین‌های آلومینیومی استفاده می‌شود چون از نظر هزینه ارزان‌تراند. فین آبی (بلو فین) مقاومت بیشتری نسبت به فین‌های آلومینیومی دارد و فین مسی (گلد فین) از نظر مقاومت در برابر خوردگی و قابلیت هدایت حرارتی در رتبه نخست قرار دارد. در محیط‌هایی که احتمال خوردگی و فرسایش فین‌های کندانسور بیشتر می‌باشد، بهتر است که از فین‌های آبی استفاده گردد. اما، در مواقعی که علاوه بر مقاومت بالای فین، انتقال حرارت بیشتر نیز موردنظر است (مثل کندانسور کولرهای گازی)، از فین‌های مسی استفاده می‌شود.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با پشتیبانی داکتینو

جهت ارتباط با کارشناسان داکتینو و هرگونه انتقاد و پیشنهاد با ما تماس بگیرید

1921 4418 021